Startsiden
Billedhoggeren
Bjørn Sørvang Hansen
Oppdatert: 25.06.2021

Startsiden
Bjørn Sørvang Hansen
Mobil: +47 464 53 113
Org.nr: 981 778 790

Facebook

Curriculium Vitae (CV)

ATELIER:
Bentsebrugata 25
0469 Oslo

Promoteringer
Bjørn Sørvang Hansen


«Småbrukerkjærringa»


«En garde!»
Byste av fekteren
«Sigurd Akre-Aas»


«Jan Egil Storholt»


«Spifire» — med
Wilhelm Mohr


Se intervju om
skulpturen «Håp»

«Atlanterhavsroerne»


«Gatefeieren»
George McKenzie


Liten tinnutgave av «Steget», Tom Lund

Medlem


< Gave til Bent Høye | Gave til Camilla Stoltenberg | Småbrukerkjerringa | Spitfiren til USA? >

24. juni 2021 — Gave til Folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg


24. juni 2021: En fornøyd Camilla Stoltenberg tar i mot gaven min. Trykk på bildet for å se mer.

23. juni 2021 — Gave til helse og omsorgsminister Bent Høye


23.06.2021: Helse- og omsorgsminister Bent Høye mottar min gave. Trykk på bildet for å lese mer.

31. desember 2020 — Godt nytt år!


31. desember 2020: Fotomontasje tatt julaften fra hjemmet til noen venner på Rodeløkka i Oslo.

Da vil jeg med denne fotomontasjen takke alle venner, bekjente og samarbeidspartnere for det gamle året og ønske alle et Riktig godt og koronafritt nytt år!

22. desember 2020 — God jul!


Utenfor Szhengdu Scgengdu restaurant i Trondheimsveien 64 på Sofienberg i Oslo.

Da vil jeg takke alle følgere av min Facebook-side, «Kunstnerbjørn» for enda et år — et annerledes år med koronapandemi og mye sosial nedstenging, dessverre. Men vi får håpe at koronavaksinen også snart blir tilgjengelig for de fleste her i Norge og at myndighetene snarest mulig greier å få has på svineriet.

Veldig trist var det at barndomskameraten min, tegneren og kunstmaleren Ole Anders Bottolfs døde nå i september i år. Men jeg har fortsatt mange, mange gode minner fra alle de årene vi har vært venner! Så tusen takk for alt, kjære Ole Anders!

Det har som vanlig vært et produktivt og innholdsrikt år for meg, med mange små oppgaver. Bl.a. har jeg laget og solgt flere små skulpturer i bronse av «Steget» av LSK-helten og fotballspilleren Tom Lund. Har også fått laget og solgt en del miniatyrskulpurer i tinn av «Steget», samt solgt noen mindre skulpturer jeg har formene til — og derfor relativt å lage flere av. Har sammen med Frode Meland og flere vært med på noen konserter i høst som vi har kalt for «Jazz mot korona», bl.a. annet utenfor Ullevål universitetssykehus i mai i år, og noen Live-konserter overført direkte på Facebook hjemme fra leiligheten til Frode her i Oslo.

26. juni i år var det avduking av skulpturen min «Familiens Mor» i kirkegården ved Skjee kirke i Stokke. Grunnet koronapandemien ble det en liten avduking kun med nærmeste familie til stede. Mer om dette kan leses på min hjemmeside.

Nå sist, fra 12. desember til 17. desember har jeg vært med på en fellesutstilling sammen med den russiske kunstmaleren Nataliya Morozova på galleri Albin Art i Briskebyveien 42 i Oslo. Har solgt litt og er fornøyd. Holder nå på med en bronseskulptur i full størrelse av en bondekone — og skulpturen skal hete «Småbrukerkjærringa», og den skal stå på et torg i Stange på Hedemarken. Du kan lese mer om prosjektet her. Avdukingen skal være i 2021. Vil komme tilbake til dette etter hvert.

Dessuten får jeg forhåpentligvis en del andre mindre og noen større oppgaver i løpet vinteren. Som vanlig med større prosjekter, er det finansieringen som er problemet — ikke at folk ikke ønsker skulpturer. Uansett blir det i alle fall én større avduking til neste år. Ellers har jeg fått med meg at Aftenposten skriver om at det er veldig få skulpturer av kvinnelige idrettsutøvere rundt omkring i Norge, så det er bare å ringe!

I de siste årene har jeg brukt å være i Larnaca på Kypros og feiret bursdag. Grunnet koronaen ser det foreløpig ut til at det ikke blir noen tur i februar til neste år. Men det er lov å håpe!

Med disse litt uhøytidelige bildene vil jeg ønske alle en
RIKTIG GOD OG FREDFULL JUL!
Bamseklem fra Bjørn


God jul fra Stranden på Aker brygge i Oslo.


God jul fra Stranden på Aker brygge i Oslo.

14. mai 2019 — Skulpturen av Vebjørn Rodal er klar for levering!


15. mai blir gipsutgaven av Rodal hentet! Foto: Bjørn Sørvang Hansen/Kurt Evert Stenbakk.

15. mai kommer bronsestøperen Jan Sverre Hageland fra Hageland kunst- og metallstøperi i Mandal og henter den ferdige gipsutgaven av Vebjørn Rodal. Og nå skal den støpes i bronse i løpet av kort tid.

Selv skal jeg til Mandal førstkommende mandag for å gjøre ferdig noen mindre kunstverk av diverse dyr jeg har laget. Og omtrent i midten av juni blir det nye turer til Mandal for sliping, pussing og ferdigstilling av bronseskulpturen. Gleder meg veldig til avdukingen i september!

Hvordan skulpturen egentlig ser ut skal være en overraskelse. På bildet ser vi deler av gipsversjonen, slik den så ut lenge før den var ferdig... Ellers var oppdragsgiverne og inspiserte skulpturen like før siste helg, og de var strålende fornøyd...

Ha en fin dag!
Bamseklem fra Bjørn!


Klar for levering. Foto: Bjørn Sørvang Hansen/Fotomontasje: Kurt Evert Stenbakk.

3. okt. 2018 — Snart avduking av bronsebysten av fekteren Sigurd Akre-Aas


Gleder meg til avduking av bronsebysten av fekteren Sigurd Akre-Aas! Er stolt av eget arbeide.

Til lørdag blir det avduking av bronsebysten av fekteren Sigurd Akre-Aas. Det skal skje under Veide-mannsfestivalen i Åkrestrømmen kulturpark i Rendalen kommune. Skulpturen skal stå ved siden av to andre skulpturer jeg har laget; skulpturen av ski- og kombinertløperen Oddbjørn Hagen og bysten av skiskytteren Tor Svendsberget.

Oppdragsgiver er Minnefondet for krigsseilere fra Rendalen v/ John Fiskvik.

Vil i løpet av neste uke legge ut bilder og tekst fra arbeidet med bysten og avdukingen — både her og på hjemmesiden min.

18. august 2018 — Snart avduking av bysten av fekteren Sigurd Akre-Aas


Nå er løpet med Storholt over og nye oppgaver venter. Fotomontasje: Kurt Evert Stenbakk.

I mai 2018 starta jeg på et prosjekt med å lage en byste i full størrelse av fekteren Sigurd Akre-Aas. Jeg begynte med oppdraget da jeg kun hadde finpussen igjen på skulpturen av skøyteløperen Jan Egil Storholt. Skulpturen «En garde!» skal bronsestøpes hos Kristiania Kunst- & Metalstøberi AS og skal avdukes under Veidemannsfestivalen i Åkrestrømmen kulturpark i Rendalen kommune 6. oktober i år. Skulpturen skal stå ved siden skulpturen av ski- og kombinertløperen Oddbjørn Hagen og bysten av skiskytteren Tor Svendsberget — begge laget av meg.

Oppdragsgiver er Minnefondet for krigsseilere fra Rendalen v/ John Fiskvik.

Bilder og tekst fra arbeidet med å lage skulpturen «En garde» og bilder og tekst fra avdukingen vil bli presentert her på hjemmesiden og på min Facebook-side like etter avdukingen i Rendalen den 6. oktober i år.


Elgoksen, felespilleren og bysten av Mozart er det jeg som har laget... Foto: Kurt Evert Stenbakk.

12. juli 2018: Snart avduking av skulpturen av skøyteløperen Jan Egil Storholt


Mer om avdukingen av skulpturen av Jan Egil Storholt kommer her på hjemmesiden.

Den 11. august skal det være avduking på Løkken i Trøndelag av skulpturen jeg har laget av skøyte-løperen og olympieren Jan Egil Storholt. Alt er fra min side under full kontroll og jeg har for å si det på skøytespråket; jeg har stått distansen helt ut til mål — og har holdt rundetidene og ligget minst to foran skjema!

Vil nok komme en del på Facebookgruppa «Jan Egi Storholt på sokkel» om avdukingen. I tillegg vil jeg legge ut bilder og tekst på min Facebook-side og her på hjemmesiden min.


11. juni 2018. Kaleidoskopet på Kistefos-Museet. Fotomontasje: Kurt Evert Stenbakk.

< Promoteringer | Småbrukerkjerringa | Spitfiren til USA? >

Promoteringer
Bjørn Sørvang Hansen


«En garde!»
Byste av fekteren
«Sigurd Akre-Aas»


«Jan Egil Storholt»


«Småbrukerkjærringa»


Liten tinnutgave av «Steget», Tom Lund


«Skikongen»
— Gjermund Eggen


«Såmannen»
Les artikkel
på r-a.no


«Småbrukerkjærringa»
sett bakfra

 

 


...................................................................................................................

<<< Startsiden | Avdukinger | Skulpturer | Treskjæring | Kunst til salgs | Tegninger >>>

<<< Atelieret | Innkjøpt av | Promoteringer | Samarbeidspartnere | Utstillinger >>>
.....................................................................................................